zaterdag 17 maart 2012

Kinect Star Wars (Preview)


Zelfs na 35 jaar is de wereld nog in de ban van Star Wars, de verkopen van zowel de films als alle daarvan afstammende atikelen zijn nog sky-high, om er maar een term aan te hangen. Kleine (en grote) jongens willen niets liever dan een Jedi worden als ze later groot zijn. Met Kinect Star Wars lijkt deze droom enigszins uit te komen. We kunnen in ieder geval een game verwachten die aan de hoge eisen van George Lucas voldoet, aangezien hij altijd streng in de gaten houdt dat de lore, het verhaal en alle gebeurtenissen van elke Star Wars-afstammeling wel passen in het door hem gecreëerde universum.

Zoals je kunt verwachten van een Kinect-titel, ben je ook bij Kinect Star Wars zelf de controller. Beweeg je armen en je zwaait met je lightsaber, spring en je springt en ook The Force gebruiken gebeurt heel intuïtief door een grijp- en gooibeweging te maken.

Kinect Star Wars kent de voorspelbare modi, zoals 'Story Mode', waarin je on-rails een typisch Star Wars-verhaal doorspeelt. Een echte Jedi zul je worden in de modus 'Duels of Fate', waarin je traint om een Jedi Master te worden. Dit doe je door het op te nemen tegen bekende personen uit de serie, met uiteindelijk natuurlijk een gevecht tegen opperschurk Darth Vader. In 'Podracing' ga je, inderdaad, racen met een pod op één van de zes verschillende tracks die beschikbaar zijn.



Echter bevat Kinect Star Wars ook minder voor de hand liggende modi. Zo is er 'Rancor Rampage', Zoals op de afbeelding hierboven te zien is, kun je als Rancor lekker herrie schoppen en de stad slopen. Dit doe je bijvoorbeeld door objecten of mensen op te pakken en ze weg te smijten, of door gewoon tegen een gebouw te slaan. Ondanks dat de wetenschap catharsis heeft ontkracht, kun je je frustatie flink kwijt in deze modus. Meest opmerkelijk modus is misschien wel de 'Galactic Dance Off', wat in principe Dance Central is in een Star Wars-jasje.

Door de verschillende modi richt Kinect Star Wars zich duidelijk op een breed publiek. Voor de coregamers is er de Story Mode, 'Duels of Fate' en 'Podracing'. Of dit genoeg is om de coregamers van hun controllers los te trekken en voor de tv gekke capriolen uit te laten halen is nog de vraag. Voor het wat simpele vermaak is er dan nog 'Rancor Rampage' en 'Galactic Dance Off'. Voor een ieder die vroeger de droom had om Jedi te worden, Kinect Star Wars is vanaf 3 april beschikbaar voor Xbox 360.


Kinect Star Wars is hier te reserveren: http://www.freerecordshop.nl/games/kinect-star-wars-microsoft-xbox-360-0885370316179

Geen opmerkingen:

Een reactie posten