woensdag 28 maart 2012

Ridge Racer (Review)


Ridge Racer zou wel even laten zien waar de PlayStation Vita toe in staat is. Wellicht niet hardop met deze woorden uitgesproken, maar hier kwam het wel op neer. De game zou het paradepaardje voor Sony's nieuwe handheld worden. En dat allemaal tegen een zeer schappelijke prijs van 29 euro. Daar kun je geen buil aan vallen, toch?

Laat ik positief beginnen en aangeven dat Ridge Racer speelt zoals het hoort te spelen. Het is inderdaad het paradepaardje geworden dat de pracht en praal van de Vita voor de 100% tentoonstelt. Menu's zijn prachtig vormgegeven en qua gameplay zit het ook meer dan goed. De ongeëvenaarde en vertrouwde besturing waarbij driften een grote rol speelt laat je weer verwonderd achter. Enig minpuntje aan de besturing is het schakelen. Dat doe je door op de achterkant van de Vita te tikken, maar dit werkt af en toe te gevoelig of juist niet gevoelig genoeg.

Tot zover de positieve toon van deze review. Graag had ik hier namelijk verder uitgewijd over de content van de game, maar aangezien er vrijwel geen content in de game zit, wordt dat lastig. Er zijn welgeteld 3 tracks en 5 auto's beschikbaar, waarbij de auto's enkel verschillen in uiterlijk. Voor de snelle beslissers is er gratis DLC beschikbaar waarmee je de content uitbreidt met nog eens het adembenemende aantal van 3 tracks en 5 auto's! De late beslissers zullen toch echt moeten betalen voor deze geweldige DLC.

Wat heeft deze game dan wel? Dat is in één alinea uit te leggen, komt ie! Wanneer je de game opstart kies je uit één van de vier beschikbare teams en kun je online of offline gaan racen op één van de vele tracks. De mogelijkheden zijn eindeloos! Al je vorderingen zullen vanaf het begin gelinkt worden aan het team waar je in zit. Het hoe, wat en waarom van deze teams is volslagen onduidelijk. Verder geen grand prix, geen unlockables, niets. Ja okee, je kunt je auto upgraden aan de hand van ervaring, maar aangezien hier online geen rekening mee wordt gehouden leg je het altijd af tegen mensen met een hoger level. Gelukkig is het aantal online spelers schaars, want wie speelt dit nou langer dan een uurtje?

Begrijp me niet verkeerd, Ridge Racer is zoals het hoort te zijn. De game is zeker niet lelijk of vol met bugs, het is alleen zo karig. Dit is een goed model om een game op voort te borduren, in de zin van 'Okee, zo werkt het allemaal lekker en soepel, nu kunnen we ons bezig gaan houden met de content'. Zelfs als je dan besluit dit op de markt te zetten, noem het dan een techdemo en prijs het ook op die manier (lees: geef het gratis weg aan goedwillende Vitakopers). Helaas is dit niet het geval geweest, waardoor Ridge Racer me geen andere keus heeft gelaten dan deze verzuurde review te schrijven.


Hier verkrijgbaar: http://www.freerecordshop.nl/games/ridge-racer-ps-vita-3391891961554

Geen opmerkingen:

Een reactie posten