dinsdag 13 maart 2012

Sniper Elite V2 (Preview)



Sniper Elite, weer een game die ik op de één of andere manier heb gemist. Wie mijn preview van Metal Gear Solid: Snake Eater 3D heeft gelezen, weet dat ik sneaken en snipen altijd wel kan waarderen. Zei het in singleplayergames, multiplayer is het echt heel lame om te campen en snipen, maar dat is een ander verhaal. Sniper Elite V2 is onderweg naar PlayStation 3, Xbox 360 en pc en belooft een herinterpretatie te zijn van het eerder uitgekomen Sniper Elite. Een remake dus, wat voor mij weinig uitmaakt daar ik de game nooit gespeeld heb.

De hectische laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog, je neemt de controle over Karl Fairburne, een sniper in dienst van het Amerikaanse leger. Aan jou de taak om flink wat soldaten om te leggen en Nazi-wetenschappers te redden (of elimineren). Naast de nodige fictieve figuren, zul je ook daadwerkelijk bestaande Duitse generaals neerschieten. Een pre-order extra geeft je zelfs de eenmalige kans om de besnorde Leider zelf van een kogel te voorzien.


In Sniper Elite V2 draait het om sneaken en snipen. Dit houdt in dat je rekening moet houden met jezelf en je omgeving. Het afvuren van een geweer gebeurt natuurlijk niet geruisloos en je wilt niet dat je vijand je opmerkt. Het is van belang eerst een strategie uit te denken, zelfs als dit betekent om die ene soldaat die voor het schieten staat voorlopig nog even met rust te laten. Als Fairburne zich op een hoog uitkijkpunt bevindt, kan hij zoveel vijanden aanvinken als hij wilt, waardoor zij zichtbaar worden met een rode pijl boven hun hoofd. Zodoende kun je een strategie uitdenken. Geen snelle actie in Sniper Elite V2, maar doordachte strategie en spanning.

Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad wordt de speler in meer of mindere mate aan het handje genomen bij het schieten. Zo zul je op de makkelijkste moeilijkheidsgraad een punt zien waar je op moet mikken om je vijand te raken, maar op moeilijkere moeilijkheidsgraden moet je zelf rekening houden met de wind, de daling van de kogel, welk geweer je in je handen hebt en zelfs het inhouden van je adem. Wanneer je dan een vijand perfect op de korrel hebt en de trekker overhaalt, wordt je getrakteerd op de bekende 'bullet cam'. Je kogel wordt gevolgd en zodra hij een vijand doorboort zie je een soort röntgen-animatie, zoals te zien is in onderstaande trailer. Een leuke toevoeging om nog meer te genieten van je kill, maar hopelijk is dit niet de standaard bij iedere, nietszeggende kill.


Als de kust veilig is, kunnen neergeshoten vijanden onderzocht worden op wapens en munitie. Zo kan het voorkomen dat jij zelf schiet met een Springfield M1903, maar een Duitse soldaat een superieure Gewehr 43 in zijn handen heeft. Mooi meegenomen! Hoe groot de beloningen zijn of dat het voornamelijk gaat om minieme munitie is nog niet bekend.

Sniper Elite V2 is een game die ik in de gaten hou. Na de verhaaltechnische uitputting van de Tweede Wereldoorlog een aantal jaar geleden, heb ik wel weer zin om terug te keren uit de zandvlakten van de woestijn en het Midden Oosten, om wat tegenstanders van een loden hoofdwond te voorzien in de Berlijnse straten.




Sniper Elite V2 is hier te reserveren:
PlayStation 3: http://www.freerecordshop.nl/games/sniper-elite-v2-sony-playstation-3-8023171029375
Xbox 360: http://www.freerecordshop.nl/games/sniper-elite-v2-microsoft-xbox-360-8023171029443

Geen opmerkingen:

Een reactie posten