vrijdag 24 februari 2012

FIFA Street (Preview)

Waar FIFA zich altijd wat meer gericht heeft op een zo realistisch mogelijke weergave van voetbal, is FIFA Street daar de tegenhanger van die onwerkelijke balkunsten laat zien. De nieuwste telg uit de Street-serie lijkt wat meer realisme te willen brengen naar de straat.



Hier te reserveren:
PlayStation 3: http://www.freerecordshop.nl/games/fifa-street-sony-playstation-3-5030946104871
Xbox 360: http://www.freerecordshop.nl/games/fifa-street-microsoft-xbox-360-5030946104901

Voor mij gaat er niets boven de oude Street-uitvoeringen, je tegenstander versteld doen staan van je technische, bijna onwerkelijke trucs. Onwerkelijk was het zeker, de games werden telkens meer en meer arcade. FIFA Street lijkt dit enigszins achter zich te laten. Net als bij SSX is de titel enkel FIFA Street zonder toevoeging, waarmee EA aan wilt geven dat ze opnieuw beginnen met de serie.

De grote vernieuwing zit hem in het gebruik van de engine. In plaats van een aparte engine voor de Street-variant heeft EA de engine van FIFA 2012 gebruikt. Dit houdt in dat de physics realistischer worden dan voorheen het geval was.

De basis blijft echter hetzelfde. FIFA Street focust zich nog steeds op de gestileerde simulatie van straatvoetbal, waarbij het de bedoeling is om als aanvaller de verdediger zo mooi mogelijk uit te spelen. Spelers kunnen deelnemen aan vrijwel iedere vorm van straatvoetbal, zoals 1 tegen 1, 6 tegen 6 of het officiƫle Futsal wat 5 tegen 5 is. Daarnaast zijn er verschillende speciale modes zoals Last Man Standing, waarbij ieder doelpunt leidt tot het verliezen van een teamgenoot. Het team wat het eerst door zijn spelers heen is wint.

Verdedigers zullen zich altijd richten tot een aanvaller, waardoor je 1-op-1 situaties krijgt, waarbij de aanvaller wacht tot de verdediger een beweging maakt en andersom. Zo vindt er als het ware een wedstrijd in een wedstrijd plaats, waarbij de spanning hoog op kan lopen. In de game zitten ruim 50 verschillende bewegingen, dus keus genoeg om de verdediger zo mooi mogelijk te passeren.


Aangezien het hier om een FIFA-titel gaat kunnen gamers aan de slag met alle grote namen uit de voetbalwereld. Grote vraag die eigenlijk bij elke Street-uitgave opspeelt is: Is deze game waardig genoeg om als losstaande game uitgegeven te worden? Die discussie kent waarschijnlijk geen einde, want inderdaad, dit zou het heel goed doen als spelvariant binnen bijvoorbeeld FIFA 2012. Aan de andere kant is de opzet van het spel zo anders dan een normaal potje voetbal, dat een eigen game ook wel gerechtvaardigd kan worden.

Hoe dan ook, FIFA Street is vanaf 15 maart beschikbaar voor PlayStation 3 en Xbox 360.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten