dinsdag 7 februari 2012

Resident Evil wordt weer eng!

De fans schreeuwen er al jaren om: een echt enge Resident Evil. De nadruk van de gameserie lijkt toch echt verschoven te zijn van de survival horror van weleer naar de actie shooter die het tegenwoordig is. In de laatste spellen uit de reeks komen zelfs niet eens meer zombies voor. Dat deze focus verschoven is, is niet zo gek als één van de marketingmensen van Capcom al aangeeft dat zij Call of Duty-gamers willen trekken met Resident Evil. "The dream would be that the millions of Call of Duty fans that are enjoying these fast-paced online games are attracted to this Resident Evil," aldus Dave Turner, marketeer voor Capcom UK. "Resident Evil has attracted more players since incorporating more action, with Resident Evil 5 leading the charge. We've seen the popularity of Resident Evil increase massively as the series became more action oriented. Resident Evil 5 is the biggest seller in the series, so it makes sense for us to follow this action area more fully."

Maar dit is niet wat fans van de serie willen, zij willen weer terug naar de tijd waarin zij midden in de nacht zwetend van angst moed proberen te verzamelen om tóch die hoek om te gaan of om tóch langs dat dichtgespijkerde raam te sluipen. Voor die fans is er goed nieuws, want Resident Evil: Revelations voor Nintendo 3DS keert terug naar dat verleden.




Hier te koop: http://www.freerecordshop.nl/games/resident-evil-revelations-nintendo-3ds-0045496521523

En hier inclusief circle pad pro: http://www.freerecordshop.nl/games/resident-evil-revelations-circle-pad-pro-nintendo-3ds-0045496521622

Resident Evil Revelations brengt klassieke survival horror-actie terug naar de Nintendo 3DS: met beperkte wapens en ammunitie gaat het je niet voor de wind en moet je zorgen dat elk schot telt. Met de vochtige, claustrofobische ruimten van het cruise-schip en de verraderlijke pakken sneeuw van de bergen heb je de omgeving ook niet meezitten en je hebt pure onverschrokkenheid, al je vaardigheden en een beetje geluk nodig om te overleven - naast de Genesis-scanner, die je kunt aanwenden voor het analyseren van vijanden en het vinden van verborgen voorwerpen waarmee je je wapens kunnen versterken.

Ook het net aangekondigde Resident Evil 6 belooft terug te grijpen naar het survival horror-verleden van de franchise. Capcom geeft aan dat het spel een goede balans zal kennen tussen actie en horror. Actie genoeg in de oudere delen, als het de horror maar niet in de weg staat. En daar ben ik bang voor. Het actiegevulde maar op horror niveau belabberde Resident Evil 5 heeft tot nu toe de grootste opbrengst gekend van alle games uit de serie. Waarom zou Capcom dan van de actie afstappen?

Uiteraard hoop ik dat Resident Evil Revelations een keerpunt is in de serie en dat ze voor Resident Evil 6 echt naar de fans luisteren. Maar aan de andere kant luisteren ontwikkelaars waarschijnlijk eerder naar geld dan naar fans. Van die Pokémon-mmo heb ik namelijk ook nog niets vernomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten