zaterdag 18 februari 2012

SSX

Het is lange tijd stil geweest rond het snowboardgenre, maar nu wordt het door EA weer nieuw leven ingeblazen met SSX. Althans, niet nu direct, maar vanaf 1 maart kan er weer volop gestunt worden met je favoriete snowboarder of snowboardster.


Het nieuwste deel in de serie heeft expres geen titeltoevoeging in de vorm van een cijfer of subtitel gekregen, want EA wil met dit deel opnieuw beginnen. Het snowboardgenre was, net als het skateboardgenre, een beetje doodgebloed en daar wil je je game natuurlijk niet mee associëren.

SSX brengt dan ook de nodige vernieuwing met zich mee, zo zullen de levels veel opener zijn zonder onzichtbare muren die je tegenhouden van het gebaande pad af te wijken. Zo wordt het snowboarden een ontdekkingsreis door de meest gevaarlijke gebieden die de wereld kent. Zo kun je je lol op wanneer je van de Himalayas afraast of wanneer je de besneeuwde gletsjers van Antarctica verkent. De makers van SSX hebben de levels opgebouwd door middel van verkregen data van NASA. Deze data hebben zij echter alleen als leidraad gebruikt, want waar nodig hebben de makers hun eigen terrein toegevoegd voor de maximalisering van de actie en het verhogen van het stuntgehalte.

In SSX ga je dus niet alleen de strijd aan met andere boarders, maar ook met de omgeving zelf. Je volgt het verhaal van een team dat probeert om als eerste de meest gevaarlijke bergen ter wereld te overwinnen. Het is dus een kwestie van overleven, terwijl je ook nog eens de ziekste stunts uithaalt. Door een outfitvernieuwing waardoor er zelfs stukken gevlogen kunnen worden, worden de stunts alleen maar spectaculairder. Het lijkt erop dat EA het snowboardgenre inderdaad weer helemaal op de kaart gaat zetten met deze titel.


SSX komt op 1 maart uit voor PlayStation 3 en Xbox 360 en is onder andere hier te reserveren:
PlayStation 3: http://www.freerecordshop.be/games/ssx-sony-playstation-3-5030946104505
Xbox 360: http://www.freerecordshop.be/games/ssx-microsoft-xbox-360-5030946104321

Geen opmerkingen:

Een reactie posten