dinsdag 14 februari 2012

Valentijnsspecial: Games om samen te spelen



Vandaag is het Valentijnsdag en dat roept natuurlijk om een Valentijnsspecial. Uiteraard is 14 februari voornamelijk door de commercie uitgeroepen tot de dag waarop je je stille of niet zo stille geliefde overspoelt met cadeautjes, maar gewoon gezellig samen gamen is mijns inziens net zo liefdevol. Vandaar dat ik in deze special een drietal games zal bespreken die zeer geschikt zijn om te spelen met je vriend, vriendin of een vage kennis waar je altijd nog eens mee hebt willen gamen.


Rayman Origins

Één van de makkelijkste games om te spelen met je vriendin zonder dat ze vol afschuw wegloopt is misschien wel Rayman Origins. De game staat bol van de schattigheid door de felle kleuren, leuke muziek en grappige animaties. Maar bovenal is het vrolijk, het is een feest om de levels te doorkruisen terwijl je elkaar en je vijanden liefdevolle tikken uitdeelt.

Een groot voordeel van de game is dat de controls eenvoudig zijn, zelfs voor mensen die doorgaans nooit gamen. Binnen een paar seconden zal je vriend(in) door het level rennen en springen alsof het niets is. Daarbij komt dat het echt lastig is om dood te gaan, zeker in de eerste paar werelden. Wanneer je 'uit het scherm' raakt, zal je personage veranderen in een bubbel die door een tik van je medespeler zal knappen en je zodoende weer in het spel brengen. De personages zijn allemaal vrolijke karakters die we al kennen uit het Rayman-universum, maar mijn favorieten blijven toch wel Globox en de ledemaatloze Rayman zelf. Kortom, een geweldige game om samen te spelen met je geliefde.

Rayman Origins is verkrijgbaar voor de Wii, PlayStation 3, Xbox 360 en zal eind maart ook verschijnen op de 3DS.


The House of the Dead 2 & 3 Return

Als je denkt aan games die je met je vriendin kunt spelen, komt The House of the Dead waarschijnlijk niet als eerste in je op. Maar toch is dit een game waar mijn vriendin en ik heel veel plezier uit halen. Aangezien The House of the Dead 2 & 3 Return een Wii-spel is, is het een kwestie van simpel richten met de Wiimote en schieten maar.

Dat wil trouwens niet zeggen dat de game ook maar enigszins simpel is. The House of the Dead is een genadeloze railshooter waarbij je zombies en ander gespuis dient neer te schieten voordat zij jou te pakken krijgen. Wanneer je geraakt wordt, ben je direct een leven kwijt en als je game over bent, moet je helemaal opnieuw beginnen. Hierdoor ben je echt op elkaar aangewezen in deze zenuwslopende strijd, wat een relatie alleen maar goed doet. Daarnaast doen er zich in de game geregeld situaties voor waarbij je je vriendin zult moeten helpen, wat natuurlijk dankbaar aanvaard wordt.

Toegegeven, dit is geen game voor de fijngevoelige vriendin die verder niets met gamen, zombies of de combinatie van die twee heeft. Maar heb je een vriendin die er de humor wel van inziet en niet vies is van wat bloed en gore, dan is The House of The Dead 2 & 3 Return voor Nintendo Wii zeker een aanrader.


The House of the Dead 2 & 3 Return is nieuw lastig te vinden, maar tweedehands zijn er hier nog exemplaren te koop: http://www.gamemania.nl/Default.aspx?tabid=88&gmgame=20414



LEGO Harry Potter

Alle LEGO-games zijn in principe geschikt om te spelen met je vriend(in), maar aangezien ik zelf het meest ervaring heb met LEGO Harry Potter zal ik me daar op richten.

LEGO-games staan bekend om hun humor en uit kreten bestaande conversaties. Al die vrolijkheid zorgt ervoor dat het een zeer geschikte game is om samen te spelen. Nadeel is dat het soms niet duidelijk is wat je moet doen, maar in mijn geval is vriendinlief een wandelende Harry Potter-encyclopedie en zitten we dus nooit lang vast. Helaas hebben LEGO-games ook altijd last van de nodige bugs, maar dat mag de pret niet drukken als je samenspeelt met je geliefde.

In LEGO Harry Potter kun je wederom niet dood, wat het spelplezier ten goede komt. Je kunt samen met je medespeler je favoriete personage besturen en zo al samenwerkend de levels voltooien, maar uiteraard kun je elkaar ook bestoken met vage spreuken die je doen dansen of je ineens een gigantisch hoofd geven. Plezier ten top in deze magische game.

LEGO Harry Potter is beschikbaar voor vrijwel iedere console en handheld.


Koop de game onder andere hier:


Naast deze drie zijn er natuurlijk nog tal van andere games die je samen kunt spelen met je geliefde of gewoon met wat vrienden. Denk bijvoorbeeld aan Super Smash Bros BrawlSkylanders - Spyro's Adventure, Left 4 Dead 2, Mario Kart, Call of Duty, Counterstrike Source, Just Dance of Rock Band. Keuze te over om van deze Valentijnsdag een gezellige, liefdevolle gamedag te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten