dinsdag 21 februari 2012

Mario & Sonic op de Olympische Spelen - Londen 2012

Nadat we eind vorig jaar al aan de slag konden met de Wii-versie, is sinds 10 februari de 3DS-versie van Mario & Sonic op de Olympische Spelen - Londen 2012 beschikbaar. Kan deze versie zich meten met de Wii-versie?


Onder andere hier te koop: http://www.freerecordshop.nl/games/mario-sonic-op-de-olym-3ds-nintendo-3ds-5055277013821

Gelukkig heeft SEGA er niet voor gekozen om een 1-op-1 kopie te maken van de Wii-versie. Ze hebben gekeken welke sporten het goed zouden doen op Nintendo's handheld en zo sommige sporten weggegooid en andere toegevoegd. Ik kan zeggen dat ze helaas niet selectief genoeg geweest zijn, maar dan loop ik op de zaken vooruit.

Naast de andere sporten is tevens de opzet van de 3DS-versie flink gewijzigd. Om onderweg optimaal van het spel te kunnen genieten ligt de nadruk op minigames in plaats van volwaardige sporten. Hierdoor krijgt de game een beetje een WarioWare-feel. In de game zitten meer dan 50 sporten verwerkt die zich allemaal richten op een bepaald onderdeel in de sport. Zo speel je bijvoorbeeld geen  hele voetbalwedstrijd, maar probeer je te scoren vanuit een hoekschop. Op de evenwichtsbalk is het zaak om je balans te houden door de handheld te kantelen. De basis is zo simpel mogelijk gehouden, wat het echter nog geen gemakkelijke game maakt. Het is een kwestie van 'makkelijk instapniveau, moeilijk om je in te bekwamen'.

Ik liet het al een beetje doorschemeren, er zitten ook enkele miskleunen van sporten in Mario & Sonic op de Olympische Spelen - Londen 2012, al heeft dat veelal te maken met de manier van besturing. Zo heb ik het persoonlijk wel gehad met het blazen naar mijn handheld, zeker wanneer ik in de bus een spelletje wil spelen. Zo vallen de sporten zeilen en zwemmen al af. Daarnaast is een sport als paardrijden gewoon heel saai uitgewerkt.

Naast een singleplayer kent de game ook een multiplayer. Via lokale multiplayer, of download play voor degenen zonder game, kun je met maximaal vier mensen tegelijk spelen. Aangezien veel minigames van korte duur zijn en draaien om precisie is er waarschijnlijk voor gekozen om niet online te kunnen spelen. Ergens is dit wel een gemis, maar ook wel logisch gezien het feit dat de game zich vooral richt op korte speelsessies onderweg. Wel kun je online de records van andere spelers bekijken en je zo meten met de rest van de wereld.


Mario & Sonic op de Olympische Spelen - Londen 2012 is een zeer aardige game, die, naast sporten die je liever links laat liggen, veel leuke minigames biedt. Leuk voor onderweg of thuis, maar niet om uren achter elkaar te spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten