donderdag 16 februari 2012

Killing Floor


Wat een oude game zeg! Dat klopt, Killing Floor is al sinds 2009 beschikbaar voor pc en sinds 2010 voor Mac. Maar toch ben ik pas gisteren voor het eerst in aanraking gekomen met deze bloederige co-op survival horror first person shooter.

In Killing Floor gaat het erom dat je golven van gemuteerde wezens afslacht voor zij zich aan jou voeden, wat natuurlijk niet zo fijn is. Tot zover het verhaal, wat van ondergeschikt belang is bij een game als deze. De diepgang moet komen van het spelmechanisme en dat zit wel goed. Telkens komt er een golf van vijanden op je af, gevolgd door een korte pauze waarin je naar de wapendealer kunt gaan voor de nodige nieuwe wapens en munitie. Tijdens de eerste golf zijn de vijanden nog relatief makkelijk van je af te houden, maar iedere volgende golf worden de vijanden sterker en sterker. Het is dus van belang dat je je wapens slim uitkiest.


Spelers kunnen uit 7 zogenaamde perks kiezen voordat het spel begint. Deze zorgen ervoor dat je personage gefocust is op een bepaald gebied. Zo is de Medic verantwoordelijk voor het genezen van zichzelf en medespelers en heeft de Sharpshooter een verhoogde nauwkeurigheid wanneer hij wapen een met een scope hanteert. Door het verzamelen van ervaringspunten behaalt je personage een hoger niveau op verschillende vaardigheden.

Nou is Killing Floor solo te spelen, wat leuk is om de controls onder de knie te krijgen en de mappen te verkennen, maar echt leuk wordt het natuurlijk als je samen met vrienden online gaat spelen. Dan komt het echte teamgevoel naar boven en is het van belang dat je goed samenwerkt om te overleven. Te meer omdat het aantal gemuteerde creeps in verband staat met het aantal spelers. Als een rambo de levels doorlopen is er zeker bij latere golven niet bij, dus kies je vrienden zorgvuldig als je wilt overleven. Mocht je het toch afleggen tegen de overweldigende hoeveelheid mislukte experimenten, dan kun je bij de volgende golf weer inspringen. Er van uitgaande dat je teamgenoten het wel overleefd hebben natuurlijk.

Killing Floor is beschikbaar voor pc en Mac en onder andere hier verkrijgbaar: http://www.freerecordshop.nl/games/killing-floor-dvd-rom-pc-cd-dvd-8718144470116


Geen opmerkingen:

Een reactie posten