donderdag 23 februari 2012

Gotham City Impostors (Review)

Gotham City is natuurlijk bekend van Batman. Bruce Wayne is de fortuinlijke wees die al zijn geld spendeert aan de veiligheid van de stad. Maar wat is dat? Impostors? Ja, Gotham City Impostors gaat niet over onze favoriete gevleugelde superheld, maar over verklede gangs die elkaar het leven zuur maken.


In Gotham City Impostors speel je in één van de twee fracties: de Bats of de Jokerz. Het doel is natuurlijk om de andere fractie aan te pakken. Qua opzet is Gotham City Impostors te vergelijken met andere populaire shooters van de afgelopen jaren. Zo heb je in het begin een klein aantal vooraf gedefiniëerde klassen beschikbaar en speel je gaandeweg nieuwe wapens, wapenmodificaties en perks vrij. De perks in deze game worden 'fun facts' genoemd en geven je bijvoorbeeld een voordeel met richten, uithoudingsvermogen en snelheid. Ook zijn er killstreaks vrij te spelen die in deze game, onder de naam 'rampages', je personage een korte bonus geven.

















Wat deze FPS onderscheidt van andere FPS's zijn de gadgets. Uiteraard kun je gebruik maken van de bekende Batman-gadgets als de glide wing en de zip line om nieuwe gebieden van de map te verkennen of vijanden onverwachts aan te vallen. Daarnaast zijn er ook vreemdere gadgets als berenvallen en rolschaatsten beschikbaar, wat het één groot feest maakt. Zoals je misschien al zou verwachten neemt deze game zichzelf niet echt serieus, wat het juist zo leuk maakt.

Deze game lijkt de tussenweg te zijn tussen cartoony FPS's als Team Fortress en de serieuzere als Call of Duty (of nog altijd persoonlijk favoriet Counterstrike Source). Dit zorgt er een beetje voor dat het geen van beiden is geworden en hierdoor wat schizofreen aanvoelt. Het is niet zo vloeiend als andere FPS's en wordt zo meer een partygame. Geen probleem natuurlijk, een potje spelen met je vrienden is zelden leuker geweest. Helaas willen er nog wel eens serverproblemen zijn waardoor de game gaat laggen en onspeelbaar wordt.


Al met al is Gotham City Impostors een leuke FPS, met de 'P' van Party. Voor een schappelijke prijs verkrijgbaar op PlayStation Network en Xbox Live.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten