woensdag 8 februari 2012

Mass Effect 3 (Collector's Edition)


PAS OP! SPOILERS!



Het langverwachte nieuwe deel uit de Mass Effect-serie zit er aan te komen. In deze blogpost zal ik een samenvatting geven van de nieuwtjes die rond de game zijn verschenen en tevens zal ik ingaan op de Collector's Edition van de game, die ondanks het prijskaartje zeker de moeite waard is. Zoals hierboven al aangegeven zal deze blogpost spoilers bevatten, dus denk goed na of je deze wilt lezen.

Mass Effect 3 zal plaatsvinden na de gebeurtenissen van Arrival, wat de laatste DLC van de vorige Mass Effect is. Shepard moet zich verantwoorden voor de rechtbank, wanneer de Reapers hun invasie van de Aarde beginnen.

Cerberus, de geheime en mysterieuze organisatie die we kennen uit deel 2 is er op uit om Shepard te vernietigen. Verder zal je eerdere opdrachtgever, de Illusive Man, een hele grote rol spelen in Mass Effect 3.

Uiteraard heeft Shepard weer de nodige teamleden. Bevestigde maar wellicht niet volledig speelbare personages zijn Garrus, Liara en James Sanders. Kaiden of Ashley zijn ook beschikbaar, afhankelijk van je keuzes uit het eerste deel. Andere bevestigde personages zijn Wrex, Mordin, Legion en Anderson, mochten zij de vorige delen overleefd hebben.


Zoals je kunt opmaken uit de personages, spelen de keuzes uit de vorige delen een grote rol in dit laatste deel uit de trilogie. Mensen die de eerdere delen niet gespeeld hebben, zullen starten met een 'Previously on Mass Effect'-comic, waarin je de keuzes uit de eerdere delen alsnog kunt maken.

Mass Effect 3 zal meerdere eindes kennen, die logischerwijs goed of slecht kunnen zijn. Dit is wederom afhankelijk van de keuzes die je maakt in de game.

Mass Effect 3 lijkt qua RPG-elementen een middenweg te kiezen tussen de twee voorgaande delen. Hoewel de RPG-elementen niet zo terugkomen als in het origineel, zullen ze meer aanwezig zijn dan in deel 2. Er is bijvoorbeeld meer vrijheid voor de vaardigheden van personages, skill-trees zullen uitgebreider zijn en je krachten zullen meerdere keren groeien in plaats van een enkele keer.

De wapens zijn gebaseerd op die van Mass Effect 2, maar zullen modificaties kennen. Hierdoor is het mogelijk om onderdelen van je wapen te wisselen, zoals vizieren. Bovendien zullen alle klasses kunnen beschikken over alle wapens, maar je wordt beperkt in de hoeveelheid die je mee kunt nemen. De enige klasse die een oneindige hoeveelheid wapens kan dragen is de Soldier.

Mass Effect 3 zal geen multiplayer bevatten. BioWare heeft wel aangegeven dat multiplayer misschien beschikbaar wordt bij een aankomende spin-off. Dit deel betekent misschien wel het einde van de trilogie, maar zeker niet van de Mass Effect-franchise. Casey Hudson, producent van de serie, heeft al aangegeven dat de fans maar beter hun savegame van Mass Effect 3 kunnen bewaren.

Mass Effect 3 komt op 9 maart uit voor Xbox 360, PlayStation 3 en pc, wat mij brengt bij de Collector's Edition. Zodra er de keuze is tussen een Collector's Edition en een gewone editie, kies ik altijd voor de Collector's Edition. Waarom weet ik meestal niet zo goed, maar in het geval van Mass Effect 3 is het wel duidelijk.


De Mass Effect 3 N7 Collector's Edition heeft namelijk nogal wat extra's die niet bij de gewone editie van de game zitten. Naast digitale items als een soundtrack, DLC en extra's voor het Mass Effect-forum kent de Collector's Edition de nodige fysieke extra's. Onder de extra's vallen een hardcover boek met zeventig pagina's aan artwork van de game, een limited edition-versie van de comic Mass Affect: Invasion, een stoffen N7-patch, een exclusieve prent van het ruimteschip Normandy SR-2 en een metalen verpakking met artwork van de mannelijke en vrouwelijke versies van Commander Shepard.


De Mass Effect 3 Collector's Editions zijn onder andere hier te koop:

Xbox 360: http://www.freerecordshop.nl/games/mass-effect-3-collector-s-edition-microsoft-xbox-360-5030946105076

PlayStation 3: http://www.freerecordshop.nl/games/mass-effect-3-collector-s-edition-sony-playstation-3-5030946105168

pc: http://www.freerecordshop.nl/games/mass-effect-3-collector-s-edition-pc-cd-dvd-5030946105175


Geen opmerkingen:

Een reactie posten