zaterdag 25 februari 2012

Mario Party 9 (Preview)
















Als de Nintendo Wii ergens om bekend staat, dan is het wel om zijn overvloed aan party- en minigames. Daar vraagt de Wiimote ook wel een beetje om natuurlijk, maar teveel is teveel. Een partygame waar ik echter nooit genoeg van krijg is Mario Party. Mario Party onderscheidt zich van de concurrentie door de hoge kwaliteit van de minigames, die ook daadwerkelijk leuk zijn om te spelen. Vanaf 2 maart kunnen we aan de slag met de nieuwe telg uit de Party-serie, namelijk Mario Party 9.

Om een deel 9 uit elke willekeurige serie leuk te houden is vernieuwing noodzakelijk. De vernieuwing van Mario Party 9 zit hem in het carpoolen. Daar bedoel ik mee dat de vier spelers nu gezamenlijk in een auto zitten en dus ook tot op zekere hoogte samen dienen te werken.
















Mario Party 9 kent de vertrouwde gameplay. Je bevindt je (nu dus samen met je drie medespelers) op een speelbordvakje en door middel van een dobbelsteen schuif je een aantal vakjes op. Onder ieder vakje zit een minigame verborgen en daar begint de lol.

Minigames zijn opgedeeld in verschillende speltypes, maar of je nu een 1-tegen-3 of ieder-voor-zich minigame zit, het is even gevarieerd en hysterisch als altijd. Zo kun je bowlen met Goomba's, tegen elkaar racen in een ondergronds grottenstelsel of in de wolken of hoelahoeps vangen in een zwembad. Mario Party 9 weet de Wiimote tot zijn uiterste te benutten.

















Eerder gaf ik al aan dat je tot op zekere hoogte samen moet werken in Mario Party 9. Dit is met name tijdens de nieuw toegevoegde boss-battles, waarbij je samen met je vrienden de vijand moet verslaan. Een andere toevoeging is de mogelijkheid om voor een snel potje plezier één van de ruim 80 minigames te kiezen, zonder dat je een hele spelsessie hoeft te doorlopen.

Mario Party 9 lijkt een geweldige partygame te worden, die de laatste maanden van de Wii inluidt met een feestelijke knal.


Mario Party 9 is onder andere hier te reserveren: http://www.freerecordshop.nl/games/mario-party-9-nintendo-wii-0045496401399

Geen opmerkingen:

Een reactie posten